Boeken, DVD’s en tijdschriften

Wiel Coerver – De complete werken

Categorie: DVD's

Als trainer was Wiel Coerver succesvol met onder meer Sparta en NEC, terwijl hij Feyenoord in 1974 de landstitel en de UEFA Cup bezorgde. In de jaren tachtig ontwikkelde de gedreven trainer / coach unieke oefenstof die vooral gericht was op de technische ontwikkeling van jeugdige spelers.

Zijn trainingen kregen overal ter wereld navolging, zijn boeken en video’s werden in vele talen uitgegeven. Maar enkele jaren geleden realiseerde de trainingsgoeroe zich dat die oefenstof slechts een klein onderdeel vormt van de kwaliteiten die nodig zijn om een topspeler te worden. Daarom bedacht hij oefeningen waarbij die kwaliteiten optimaal worden getraind: het individueel passeren van een of meer tegenstanders, het controleren en domineren van de een-tegen-een situatie en het creëren van een scoringskans. Daarbij ontwikkelen de spelertjes als vanzelf hun start-, sprint- en handelingssnelheid, hun balgevoel en traptechniek.

Coerver werkte in totaal een jaar lang in Cairo met Egyptische spelertjes vanaf zes jaar die na die periode allemaal over een uitstekende traptechniek beschikken – zowel met links als rechts – terwijl ze alle kwaliteiten die onmisbaar zijn om een scoringskans te creëren, tot in de perfectie beheersten. Door het verwerven van die kwaliteiten werden ze bovendien mentaal veel sterker.

Op deze vier DVD’s zijn bijna 400 oefeningen in beeld gebracht die jongens en meisjes van alle leeftijden kunnen uitvoeren. De DVD’s vormen het levenswerk van de trainer/coach Wiel Coerver.


Bestel Wiel Coerver – De complete werken!

Geef je mening!

  1. Veel geleerd van Wiel Coerver.

    Reactie by Reo — 10 mei 2011 @ 07:43

Geef je mening!

Home

Twitter